Νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού

#μενουμεσπιτι# ζώντας ένα διαφορετικό Πάσχα προσπαθούμε να γεμίσουμε δημιουργικά κι ευχάριστα τη μέρα μας…

Τι καλύτερο από το να μπούμε στην κουζίνα με τα παιδάκια μας και να δημιουργήσουμε φαγητάκια λαχταριστά να μοσχομυρίσει οοοολη η γειτονιά…

Πλάθω, λοιπόν, κι εγώ κουλουράκια
με τα δυο μου τα χεράκια
Και με βοηθούς τα μικρά μου γιγαντάκια

Άλλωστε η συνταγή είναι εύκολη,
Η ζύμη βοηθά ιδιαίτερα στην κινητική ανάπτυξη των παιδιών και
Αναπτύσσει τη φαντασία με τα διαφορα σχήματα που φτιάχνουν…

Μην ξεχνάτε…τα κουλουράκια αυτά είναι νηστίσιμα, αλλά συγχρόνως πολύ νόστιμα… μια δοκιμή θα σας πείσει ….

ΥΛΙΚΑ:

1,5 κιλό αλεύρι
1 φλυτζάνι βούτυρο φυτικό
1 φλυτζάνι ζάχαρη
2 φλυτζάνια χυμό πορτοκαλιών
2 κουταλιές της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
3 κουταλάκια κοφτά ανθρακική αμμωνία
3/4 φλυτζανιού μελι
1 φλιτζανάκι του καφέ χλιαρό νερό

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και κάνουμε μια λακκούβα, όπου ρίχνουμε το βούτυρο, αφού πρώτα το έχουμε λιωσει. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ανακατεύουμε. Έπειτα ρίχνουμε τη ζάχαρη, το μελι, το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα και την αμμωνία που την έχουμε διαλύσει καλα στο φλυτζανακι με το νερό. Ζυμώνουμε καλα και αρχίζουμε να φτιάχνουμε διαφορα σχήματα για τα κουλουράκια μας. Τα βάζουμε σε ταψάκι που έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε δυνατο φούρνο για περίπου 15 λεπτά…

Tip: 1. δοκιμάστε τα ζεστά είναι πράγματι λαχταριστά

🥨
🍪

2. Αν τα θέλετε ιδιαιτέρως γλυκά μπορείτε να προσθέσετε περισσότερη ζάχαρη

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter

Περισσότερα Γιγαντονέα