Επίσκεψη του Ολυμπιονίκη “Γιάννη Τσίλη”, στο Σπιτάκι του Γίγαντα

Στο σπιτάκι του γίγαντα είχαμε την τιμή να υποδεχτούμε τον Γιαννιώτη Ολυμπιονίκη Γιάννη Τσίλη, σε μια όμορφη συζήτηση με τα παιδιά, που μας άφησε με τις καλύτερες εντυπώσεις!!!
Ο Γιάννης Τσίλης γεννήθηκε και διαμένει στα Ιωάννινα. Στα 14 του χρόνια ξεκίνησε να ασχολείται με την κωπηλασία στον Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων. Έχει κερδίσει πολλές Πανελλήνιες νίκες αλλά και Διεθνείς διακρίσεις, με σημαντικότερες την 4η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου 2012 και την 8η στους Ολυμπιακούς του Ρίου 2016. Σημαντική υπήρξε και η συμμετοχή του στο τηλεπαιχνίδι Survivor, που έφτασε πολύ κοντά στον τελικό. Σήμερα, στον Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων, έχοντας πλέον τη θέση του προπονητή, αναλαμβάνει την προετοιμασία των παιδιών που επιθυμούν να ασχοληθούν με την κωπηλασία.Πώς όμως κατάφερε να φτάσει τόσο ψηλά; Πόσο εύκολος ήταν ο δρόμος που του χάρισε τόσες νίκες και τι θυσίες χρειάστηκε να κάνει; Αυτά ήταν μερικά από τα ερωτήματα που κλήθηκε να μας απαντήσει…
Ο Ολυμπιονίκης ταξιδεύοντας πίσω στα παιδικά του χρόνια μας εξήγησε ότι χρειάστηκε να στερηθεί πολλά για να φτάσει ως εδώ. Δεν είχε χρόνο να δει τους φίλους του ή δεν μπορούσε να πάει διακοπές, διότι έπρεπε να προπονείται δύο φορές τη μέρα. Καθημερινά ξυπνούσε χαράματα για την πρωινή προπόνηση στις 5:00 π.μ. και μετά ακολουθούσε το σχολείο, η απογευματινή προπόνηση, τα φροντιστήρια και φυσικά διάβασμα και ξεκούραση. Στην ερώτηση των παιδιών αν ξυπνούσε με δυσκολία, απάντησε αρνητικά, γιατί όπως ανέφερε η εικόνα της ανατολής του ήλιου τον έβρισκε στη βάρκα του να κωπηλατεί, ανταμοίβοντάς τον με τον καλύτερο τρόπο! Ενώ στην ερώτηση για το πόσο κουρασμένος πήγαινε στο σχολείο, είπε ότι οι δύο πρώτες ώρες τον δυσκόλευαν αρκετά, αλλά φρόντιζε να τρώει καλά κι έτσι αναπλήρωνε τις δυνάμεις του για το υπόλοιπο πρόγραμμα. Οι επιτυχίες του ήρθαν με σταθερά βήματα και μικρούς στόχους. Ήθελε να βγαίνει πρώτος στον ομάδα του στα Γιάννενα, μετά στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια και αργότερα στους παγκόσμιους αγώνες.
Μετά τη συζήτηση, ο Γιάννης Τσίλης μας παρακολούθησε στο αγαπημένο μας παιχνίδι που δεν είναι άλλο από το Survivor! Ο δρόμος με τα εμπόδια ετοιμάστηκε και τα γιγαντάκια δείχνοντας τον καλύτερό τους εαυτό, αγωνίστηκαν με πάθος και χαρά. Στο τέλος, μια έκπληξη περίμενε τα παιδιά, αφού ο ολυμπιονίκης υπέγραψε από ένα αυτόγραφο στον καθένα!!
Έτσι ολοκληρώθηκε μια ευχάριστη συνάντηση, με έναν πραγματικό αθλητή, που διακρίνεται για το ήθος, τη μετριοφροσύνη και την τεράστια αγάπη του για τον αθλητισμό!!! Τον ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία του στο ΚΔΑΠ μας!!

Facebook
Twitter

Περισσότερα Γιγαντονέα