Τα Γιγαντάκια ξεκινάνε την κολύμβηση.

Ο Οκτώβριος πλησιάζει και τα Γιγαντάκια  μας και φέτος ετοιμάζονται να ξεκινήσουν κολύμπι.

Η ιστορία της κολύμβησης είναι απόλυτα συνυφασμένη με την ίδια την ζωή, καθώς κάθε άνθρωπος περνά τους πρώτους μήνες της ύπαρξής του στον αμνιακό σάκο. Φυσικό είναι λοιπόν  να ασκεί το υδάτινο στοιχείο τόσο μεγάλη γοητεία πάνω στον άνθρωπο.

Από τα βάθη των αιώνων έρχονται και οι πρώτες πληροφορίες για την κολύμβηση. Οι Αιγύπτιοι, οι Ασσύριοι, οι Έλληνες και οι Ρωμαίοι ήταν λαοί που επιδίδονταν στην κολύμβηση για λόγους εκγύμνασης αλλά και αναψυχής.

Στην αρχαία Ελλάδα, ήταν μέρος της στρατιωτικής εκπαίδευσης η κολύμβηση και αποτελούσε μέρος της βασικής εκπαίδευσης των παιδιών.

Οι Ρωμαίοι αγαπούσαν ιδιαίτερα το νερό και κατασκεύαζαν πισίνες, ακόμα και θερμαινόμενες.

Στην Ιαπωνία του 17ου αιώνα η κολύμβηση ήταν υποχρεωτικό μάθημα στα σχολεία. Οι λαοί που ζούσαν στα νησιά του Ειρηνικού μάθαιναν να κολυμπούν πριν ακόμα μάθουν να περπατούν. Χρειάστηκε να περάσουν όμως αρκετοί αιώνες πριν αποκτήσει η κολύμβηση το μαζικό χαρακτήρα που έχει σήμερα.

Το κολύμπι ως μαζική διασκέδαση άρχισε να διαδίδεται στην Αγγλία κατά το 17ο αιώνα. Οι Άγγλοι θεωρούνται η πρώτη σύγχρονη κοινωνία που ανέπτυξε την κολύμβηση ως άθλημα.

Το κολύμπι είναι μια από τις καλύτερες αθλητικές δραστηριότητες που προσφέρει ισορροπημένη μυϊκή ανάπτυξη και καλή φυσική κατάσταση. Η κολύμβηση γυμνάζει όλο το σώμα ολοκληρωμένα, καθώς ενεργοποιούνται όλες οι μυϊκές ομάδες κατά την διάρκεια της άσκησης.

Όποια Γιγαντάκια ενδιαφέρονται θα παρακαλούσαμε να δηλώσουν συμμετοχή στην γραμματεία του κδαπ μας.

Facebook
Twitter

Περισσότερα Γιγαντονέα